понеділок, 16 лютого 2015 р.

Виявляється в нас саме на ці вихідні зафіксували рекордну низьку температуру всіх часів. І я таки вискочила зранку, на секунду, за газетою .
А вдень ми взагалі вибрались на ковзани всією сімєю:
Холоднувато, зате каток був майже весь час тільки нашим . Софійка непогано вже тримається на ковзанах, тому дійсно всі отримали задоволення. А ще до нас підійшли і попросили дозволу зробити фото для місцевої газети. Мабуть потрібно буде шукати в розділі "Дивне" :).  Кафе по сусідству пригостило нас чаєм( взагалі вони молодці, ходили і пригощали всіх кого могли на вулиці).  І ми вперше спробували цікаві, саме зимові цукерки.  Розігріваєтьяс кленовий сироп. а потім виливається на крижану основу, моментально перетворюєтьяс на карамельку і накручується на паличку :

5 коментарів:

  1. Дуже зворушливо про Софiйку :) Вона дiйсно пiдросла! :)) А про такие конфеты я только в мультике Caillou видела :)

    ВідповістиВидалити
  2. Значить не тільки в Монреалі холодно, це тішить )) Сьогодні ще падає сніг... Може останній?
    Такі цукерки у нас називають La tire d'érable. Скоро збираємось на cabane à sucre, там і попробуємо.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :) в нас тут взагалі школи закрили, бо в 5 ранку було -35( із-за вітру. так -23 чи щось) , а при такі температурі школи закриваються, вперше за 10 років що я тут живу таке трапляється

      І прогноз погоди в нас нерадісний якийсь , до середини березня морози, менші, але температура в плюс не планує виходить.

      Видалити
    2. La tire d'érable. дуже красиво :)

      Видалити